Våren 2019

Efter en helt fantastiskt 2018 är det dags att stänga för säsongen.

Ett stort och varmt tack till alla våra fina gäster som hittat till Östangård under året!

Vi öppnar igen i mitten av mars och då är det mycket spännande som väntar, t ex:

Konstrundan – 19-28/4 – vi är stolta och glada att kunna berätta att Nino Ramsby kommer till Östangård och visar upp sin konst. Läs om Nino här nedan och på http://www.ninoramsby.se/

Matrundan – 30/5-2/6 – under rundans fyra dagar kan man resa runt och smaka på allt som Österlen kan bjuda på. Läs mer om Matrundan här http://www.matrundan.se/.  Mer information kommer även här på vår sida🙂

Det fina samarbetet med Bella på Österlen fortsätter och restaurangen öppnar samtidigt som B&B!

Vi önskar alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Lena & Bengt

____________________________

Om Nino

Med nyfikenheten som drivkraft använder sig Nino Ramsby av sitt konstnärsskap för att förstå mer om livet, sig själv och andra.

I måleriet har Nino två huvudspår. Det abstrakta, där han inte har någon bestämd vision kring bilden, och det föreställande, där han oftast tolkar ett redan befintligt motiv.

Det pågår ständigt ett utforskande av många olika sorters material, hur de samverkar och vilka förnimmelser de kan väcka. Kombinationer av färger, glans och textur blir till slut ett bygge, ett verk.

En stor del av arbetet handlar om att med sensitiv lyhördhet navigera sig fram till ett för honom så okonstlat måleriskt uttryck som möjligt. En process som stundvis kan upplevas som flygande lätt. men rätt som det är känns helt omöjlig.
Att skapa ett ting, en bild, eller en låt, får honom att känna möjlighetskänsla och hopp om att det går att påverka sitt liv och den värld vi lever i.

Ramsbys måleri kan kännas igen i hans musik, där form- och färgkombinationer blir de harmoni-världar han placerar sina melodier i.

Det berörande oförstälda i hans röst har likheter med bildernas uttrycksfulla enkelhet.

Nino Ramsby föddes 1972 i på Söder i Stockholm. Bildskapandet har pågått sedan han var liten. Efter konstskola (1990-91) och arbete som fotografassistent på Moderna Museet (1993-94) har han i 25 år arbetat som grafisk formgivare, illustratör och fotograf.

Nino är även musiker och har sedan tidigt 90-tal släppt ett 20 tal skivor.