Karta

ÖSTERLEN – VÅR ALLAS LUSTGÅRD

Hitta till Östangård

Klicka för karta över Östangård B&B i Skillinge, Österlen.

Här är det så vackert att det nästan gör ont. Man kan inte se sig mätt på alla vidder, böljande backar, långa sandstränder, lummiga bokskogar eller de pittoreska byarna. Inte heller på de enorma rapsfälten, äppelträdens blomning och dess frukter, de prunkande trädgårdarna där växterna frodas i det gynnsamma klimatet. Vem imponeras inte utav den svävande Gladan eller den perfekta V-formationen med högljudda gäss, eller utav de mäktiga vågorna på ett stormigt hav. Österlen är kort sagt ett paradis.

Varje årstid har sin egen charm. Våren är vacker och spirande, sommaren är ljuv och underbar, hösten är lång och fylld med krispig luft medan vintern bjuder på massor av mys. Här finns atmosfär och historiska vingslag i såväl slott som koja.

På Österlen sjuder det utav kreativitet i varje skrymsle och vrå. Antingen utav konstnären, författaren, musikern, skådespelaren, hantverkaren eller utav alla de som rustar sina hus. Här lagas det gastronomiska måltider utav fantastiska kockar som har tillgång till ett enormt lokalt skafferi. Det saftas, syltas, torkas och konserveras i mängder för att sen erbjudas i de otaliga gårdsbutikerna. De skånska böndernas slitsamma dygn ger oss i slutändan njutningar för både gom och öga.

Österlen är något speciellt. Sitt bara stilla och njut utav allt det vackra och smakrika eller delta i någon utav alla de aktiviteter som erbjuds här. Cykla dressin på en nedlagd järnväg, gå längs en av vandringslederna, följ med på turridning, örnsafari eller skärmflygning. Upplev båtlivet på en gammal segelskuta, delta i ett yogapass eller i ett marathon. Eller älskar du kanske golf? Ja, då finns det flera härliga banor här för dig.

Österlen har något för alla. Österlen är vår lustgård!

Östangård Bed & Breakfast
Kvarnby 1303, 276 36 Borrby