Restaurang

 

Mat på Östangård.

IMG_2138

Varmt välkommen till Restaurang Mat på Östangård där Elin Dahn Gellerfelt blandar Österlen med Asien!

”Jag minns när jag var 7 år och skulle äta sushi för första gången. Man kan inte säga att jag initialt tyckte att rå fisk var en lockande idé utan gjorde en stor högljudd scen på restaurangen, stormade ut till bilen och surade hela vägen hem. När resten av familjen satt där med sina hämtlådor blev jag övertalad att smaka. Sen var det kört. Jag köpte sushi för veckopengen flera gånger och satt på min rum och bara njöt.

 Jag fick extrajobb i kassan som 16-åring på en sushibar som ägdes av två killar med lång erfarenhet och väldigt stort eko-tänk. Jag sög in allt jag bara kunde och fick likt den japanska traditionen börja med att tvätta ris. Jag har jobbat på en del hål i väggen i Stockholm under åren men de stora milstolparna i karriären är Restaurang Raw, många år som sushiansvarig på Melker Anderssons Restaurang Kungsholmen, köksansvarig på Restaurang Pontus seafood/rawbar och som skaldjuransvarig på Mr French. Det blir alltså sammanlagt 15 år bakom de olika fiskdiskarna för mig!

 Japansk mat är egentligen väldigt enkel. Och väldigt komplex. Den är hälsosam och smakrik, har historia och innehåller tradition och kärlek från början till slut. Hos oss ska det fräscha och traditionella köket från andra sidan jorden möta skånska råvaror och förädlas tillsammans med den underbara miljön som bjuds på Östangård.”  /Elin

  IMG_2144  IMG_2139 IMG_2142

STÄNGT

FÖR

SÄSONGEN.