• Scen & Konst & Kurser

I vår vackra loge kan du få uppleva utställningar,
konserter och teater/performance.
Ibland flyttar vi även ut på gården.

9 APRIL 12-17 Bokrelease och Vernissage
”Tinis Konstiga sagor”. Av Martina Domonkos och illustrationer av Thyra Weiss.

Kom och möt författaren och illustratören som berättar om sin resa med ”Tinis konstiga sagor”
Utställningen kommer att vara 9/4 -23/5

Thyra och Martina

Tolv sagor om konst-iga sagor?

I den här ovanliga sagosamlingen berättar Martina Domonkos om konstverk som inte går att rama in och hänga på väggen. Vi möter rebelliske John Latham, som äter upp en hel bok bara för att han hatar författaren. Marina Abramovic och hennes stora kärlek. Ulay vandrar mot varandra på den kinesiska muren, bara för att efter tre månader inse att passionen dog på vägen. Joseph Beuys låser frivilligt in sig på ett galleri med en vild prärievarg och Piero Manzoni bajsar i konservburkar för att trotsa sin stränge far.

Här presenteras 20 konceptuella verk som ger idéer och öppnar upp till samtal om livet, kärleken, människan och konsten. Till varje Saga följer information om verk och konstnär. Boken passar att läsas högt för alla, men kanske särskilt för barn mellan 7 och 14 år.

”Martina har  översatt verkliga händelser till sagans form, Thyra har försett oss med platser att leka och leta mening i.

Tillsammans beskriver de konstnärer som nojsar, bråkar med gamla ordningar och trotsar materialismen och fantasilösheten ”

SUZANNE OSTENFörfattare och regissör

” Denna bok är fantastisk! Har inte sett något liknande. Sagorna är välskrivna, allmänmänskliga, tankeväckande, Lärorika och helt unika och gör konceptkonsten rolig, tillgänglig, lekfull och dialogisk. ”

SINZIANA RAVINIFörfattare och skribent

26 Maj kl. 12.00 

Vernissage med verk av Alice Murray

Kom och träffa konstnärinnan Alice Murray

Alice Murrays bilder är färgrika drömska landskap. Murray beskriver dem som -“ De där stunderna när världen stillnar, som en tyst natt när man hör ett eko över fjärden, och själen drar en extra djup suck. De magiska stunderna, de är jag fascinerad av, hur de ser ut utanför och inuti mig själv. De har jag alltid velat fånga på något sätt och för mig har det blivit genom färg och fotografi.”

Murray började sina studier i Munka Ljungby vid Munka konstskola, fortsatte sedan till Nordens Konstskola i Karleby, Finland. För att sedan landa i Amsterdam med avslutande BA vid Gerrit Rietveld Academie, Nederländernas motsvarighet till Svenska Konstfack.

Nu bor Murray åter i Sverige och har sin Ateljé i Enskede utanför tullarna i Stockholm.
Hon ställer ut i flera städer förutom Stockholm, som bla London, Amsterdam, Utrecht och Barcelona. Med denna utställning är hon glad att återvända till det vackra Skåne hon känner från studietiden.
– ” Det är så härligt att njuta av den vackra naturen och att ställa ut mitt i den! Den ger inspiration till nya verk.”

   

kl. 14.00 Solo Konsert med Philippe Boix-Vives

Sommarkonstkurs för barn!

30 juni-2 juli för barn 5-7 år
7 juli -9 juli 7-12 år
Tiderna är kl. 13.00-15.30.

Här kommer barnen få undersöka, skapa och uppleva konsten.

Använda fantasin och testa på olika material och teknik. Sista dagen får våra unga konstnärer ha vernissage i vår konsthall logen. Då är föräldrar, familj och vänner välkomna att komma och mingla och beundra sitt barns konstverk.

Kurserna är ledda av konstnärerna Thyra Weiss och Tone Lindholm. Thyra Weiss kommer även att vara aktuell under våren med utställning hos oss på Östangård. Med kollagen till boken ”Tinis” konstiga sagor en barn och ungdoms bok där det presenteras 20 konceptuella verk som ger idéer och öppnar upp till samtal om livet, kärleken, människan och konsten. Thyra Weiss är en stockholmsbaserad konstnär som i huvudsak sysslar med måleri, teckning och textil. Hon är utbildad på konstskolan Idun Lovén och har sedan 2017 varit verksam med utställningar på bland annat Galleri Gul. Little T8ng, WAY Gallery och Nackastrand Mässan. Tone Lindholm har flera års erfarenhet av att arbeta som förskolepedagog och har frilansat som konstnär, med digital konst som främsta uttrycksform.

Kurs avgift är 550:- / barn

Platserna är begränsade, 10 platser vid varje kurs tillfälle Anmälningar görs genom att maila barnets namn, ålder, och förälder/kontaktpersons namn, till info@ostangard.nu För frågor ring Nadja på Östangård på +46 (0)414 300 14.

När ni fått bekräftelse om att vi kan erbjuda ditt barn en plats betalas avgiften in i förskott som garanti att ni har platsen, annars riskerar ni att förlora platsen. Info kommer på mail. Plats är inte garanterad förrän bekräftelsemail har skickats.